2008-03-06

Hur tusan konsumerar man hållbart?

Går det?

Ja, det undrar vi också.

Så därför tänkte vi träffas och prata om det. Vi har bjudit in några spännande personer som har lovat att dela med sig av sina tankar: Cecilia Solér från Centrum för konsumtionsvetenskap på Handels som forskar kring konsumentbeteende och hållbar konsumtion, Andreas Nilsson som forskar om attityder till miljöfrågor på Psykologiska institutionen vid GU och Johanna Ståhl som är chefredaktör på tidningen Camino som är ett livsstilsmagasin om hållbar konsumtion.

Vi vill att du också kommer!

Det blir ett öppet samtal där alla som vill får komma till tals.

Torsdagen den 27 mars klockan 18-20 på HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg.

Fika kommer att finnas, en matig macka och kaffe eller te för 35 kronor, men bara om du anmäler dig till marcus.jahnke@gri.gu.se senast måndagen den 24 mars. Ange om du vill ha macka med hummus, ost & skinka eller salami & brie

Ta gärna med en kompis. Och sprid gärna denna inbjudan vidare.

Varmt välkomna önskar Erik André, Marcus Jahnke, Miriam Sannum och Lotta Silfver för föreningen Agenda 21 i Väst.

P.S. Föreningen Agenda 21 i Väst kommer att ha årsmöte på samma plats efter klockan 20. Alla intresserade är välkomna att delta. Alla som vill kan engagera sig i Agenda 21 i Väst och det kommer att finnas platser i styrelsen som är öppna för nya medlemmar.

4 kommentarer:

Agenda 21 i Väst sa...

En fundering inför seminariet är varför många ekoprodukter når en marknadsandel av några få procent - man når de redan frälsta men inte längre? Hur ska vi göra för att dessa produkter ska nå bredare - går det eller är dessa egenskaper inte tillräckligt attraktiva i förhållande till andra, när det konkurreras på lika villkor? Det är lätt att känna att lagstiftning måste in och reglera - men går det?

Erik André sa...

Vad ska vi snacka om när vi ses på torsdag? Kom gärna med tankar och frågor i kommentarerna här!

/Erik

Agenda 21 i Väst sa...

Kolla på The Story of Stuff - ett mycket roligt litet föredrag om konsumtion med animerade inslag.

http://storyofstuff.ethicalbrand.org/

Och för något mer störande. För en månad sedan gjorde studenter på HDK följande Stop-motion animation om "waste" - People Like Frank.

http://www.youtube.com/watch?v=Ly9cH8jVwGY

/Marcus J

Anonym sa...

Är hållbar konsumtion en genusfråga? Är det i första hand tjejer som intresserar sig för hållbarhetsfrågor i allmänhet och konsumtionsfrågor i synnerhet? Och är det isåfall ett problem? Är det inte så att män och kvinnor konsumerar olika saker?

/Lotta